Opažni sistemi

OKVIRNI

STENSKI OPAŽ – S100

Okvirni stenski opaž Modulo S100 proizvajalca Faresin iz Italije je kvaliteten okvirni stenski opaž z visoko nosilnostjo do 80 kN/m2. Sestavljanje je hitro, paneli so različnih dimenzij, opaž je opremljen z veznimi sredstvi, oporami in konzolami za delovne odre.

Vgrajene opažne plošče v jeklene okvirje so lesene vezane plošče narejene iz najkakovostnejšega finskega lesa breze, ki so obojestransko plastificirane, kar ob pravilni tehnologiji vgradnje omogoča izdelavo kvalitetnih vidnih betonskih površin. Enake plošče istega proizvajalca uporabljajo tudi drugi priznani proizvajalci opažnih sistemov.

Opažni elementi so višine 3,0 m in 1,5 m ter širin od 0,30 m do 1,0 m. Z opažno višino 3,0 m je možno brez potrebnega nadvišanja opaža izdelati stene večine stanovanjskih in poslovnih objektov. Pri tem je potrebno poudariti, da se čas potreben za opaževanje in razopaževanje brez potrebnega nadvišanja zelo skrajša, kar pohitri gradnjo in zniža stroške. Pri stenah višjih od 3,0 m pa se izvede standardno nadvišanje z manjšimi opažnimi elementi.

Več na: https://www.faresinformwork.com/products/formwork-for-walls/s-100/.